SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Parkour

Parkour, ibland förkortat PK, är en träningsmetod som går ut på att träna kroppen till att på ett smidigt och kontrollerat sätt kunna forcera olika typer av hinder i omgivningen utan hjälpmedel. 

Parkour innehåller rörelser som hopp och rullar, olika tekniker för att forcera hinder och även övningar för att testa fysisk och mental styrka hos utövaren.


Parkour är inte tävlingsinriktat och saknar ett poängsystem. Parkour grundades i Frankrike och namnet parkour härstammar ifrån ’’parcours du combattant’’, eller på svenska, hinderbana.


En manlig utövare av parkour kallas traceur, och en kvinnlig utövare av parkour kallas traceuse. 

Ibland används termen traceur för att benämna både kvinnliga och manliga parkourutövare.

HÖSTTERMINEN 2021
2021-06-01 14:36

Höstterminen startar vecka 34!

Schemat för HT21 hittar ni på hemsidan från och med 2 augusti. För de som redan varit medlemmar under 2021 kommer anmälan öppna 2 augusti, medans nya medlemmar kommer kunna anmäla sig först 9 augusti. 

 

Inför höstterminen kommer alla som redan varit medlemmar 2021 att få en grupprekommendation som syns vid anmälan. Det är inget krav att anmäla sig till den rekommenderade gruppen utan bara ett förslag. Har ni frågor kring vilken grupp ni ska anmäla er till går det bra att kontakta info@tgd.nu. 

 
Prova på!?
2020-08-03 09:59
Det går finfint att komma och prova på en gång innan ni bestämmer Er :)
Så här gör ni:
Gå in under ANMÄLNINGAR och se om där är platser kvar i önskad grupp.
Finns det plats, så BOKAR ni er.
Vill ni sen inte fortsätta så meddelar ni oss via mail ELLER klickar på "Jag-vill-inte-vara-med-knappen" på fakturaaviseringen om den hunnit komma.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra Sponsorer
Tack för bidraget