SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lediga uppdrag

Hej, vad kul att du är intresserad av vad för lediga uppdrag TGD har att erbjuda!

Här nedan hittar du olika inlägg om olika uppdrag som finns i föreningen, du kan lämna intresse till samtliga uppdrag året om, och vi kommer sedan berätta mer för dig. För oss är det viktigaste att du drivs av att bidra till rörelseglädje och till samhället i stort- för det är precis det som idrottsföreningar gör!

 

Här kan du sen en film om vad ditt arbete i föreningen betyder, för oss och för Sverige!

 

Lediga uppdrag:

 • Ledare och hjälpledare i olika grupper
 • Coach till vår elitgrupp
 • Domare i aerobic gymnastics
 • supportgruppen 
 • Ungdomskommitté
 • Styrelse
 • Spontanansökan, ansök om vad du vill, vi har alltid plats för nya idéer och tankar!

Vi ser fram emot att få höra ifrån dig!

 

Vill du vara med i vårt Team?
Trelleborg Gymnastics & Dance Club blir fler och fler och därför behöver vi ytterligare ledare inom gruppträning, gymnastik, dans, parkour, yoga med mera. 
Du behöver nödvändigtvis inte ha "rätt" utbildning utan det viktigaste är att du vill inspirera andra med glädje och träning. Vi hjälper dig med utbildning.
Just nu erbjuder TGD Bamsegympa, Aerobic Gymnastics, BoysTeam samt gruppträning. Vi är ständigt på jakt efter att uppdatera och förbättra vårt utbud av rörelseglädje, har du något du vill bidra med som inte finns på dagens schema ser vi fram emot att få höra om dina idéer!
 
Några uppgifter för dig som vill vara ledar i Bamsegympa:
 • hålla i handen vid balansgången
 • plocka fram och undan banan
 • applådera och heja på de små gymnasterna
 • vara en trygg person som gör gympan lärorik och rolig

Några uppgifter för dig som vill vara ledar i BoysTeam:

 • peppa och visa pojkar att gymnastik är lika roligt och coolt om vi vet att du tycker det är
 • hjälpa till att lära ut olika övningar, som kullerbyttor, hjulningar och volter utifrån individens förmåga
 • kombinera lekande och lärande gymnastik

Några uppgifter för dig som vill vara ledar i Aerobic Gymnastics:

 • lära ut enklare koreografi och rörelse till musik
 • hjälpa till att lära ut kullerbyttor, hjulningar och disciplinspecifika övningar utifrån individens förmåga
 • kombinera lekande och lärande gymnastik

För dig som vill vara ledare i gruppträning är det viktigaste att du kan peppa och bidra till rolig allsidig träning oavsett nivå. Du behöver ofta planera passen själv, med stöttning av andra ledare såklart!

 

Hör av dig om du är intresserad så berättar jag mer.

Wilma Jönsson

wilma@tgd.nu 

Ungdomskommitté- en helt ny plats där ungas röst står i fokus

TGDs styrelse har länge strävat efter att få starta en ungdomskommitté, och nu söker vi dig som vill att ungdomars röst ska höras ännu tydligare och klarare. Syftet med ungdomskommittén är att inspirera, inkludera och fånga upp ungdomar i hopp om TGD ska behålla samt rekrytera fler ungdomar till verksamheten. Ungdomskommittén består av ungdomar i åldrarna 15-22 år som får möjligheten att påverka arbetet i föreningen. TGD har en bra kommunikation med våra unga medlemmar och ledare, vi såg ett stort intresse vid bland annat årsmötet 2023, detta vill vi fortsätta att värna om. Kommittén ger ungdomarna en starkare röst och plats att diskutera visioner, drömmar, idéer, synpunkter och forma framtiden i TGD. 

 

Är du full av idéer, kanske vill driva ett projekt eller få mer insyn i styret i en förening? Ditt engagemang och din röst behövs!

Hör av dig till wilma@tgd.nu för mer info. 

 

 

Ditt engagemang och din röst behövs!

Supportgruppen

Supportgruppen är en grupp med engagerade föräldrar som gör en mängd olika saker för att driva TGD framåt. 

Gruppen bidrar bland annat med fikaförsäljning och bakning, lotteri, inträdeskontroll med mera vid olika evenemang, söker olika bidrag och hjälper till vid försäljningar, plockar fram och undan vid tävlingar och uppvisningar, bollar idéer och mycket annat. Gruppen utvecklas ständigt och tar sig ann nya områden hela tiden! TGD kan inte med ord beskriva vår tacksamhet för denna gruppen och alla dess medlemmar. 

 

Känner Du att Du har något att bidra med i supportgruppen? Då ser vi fram emot att få höra ifrån dig!

 

Kontakta wilma@tgd.nu för mer information. 

PS, ett bra första steg kan vara att beställa din egna ”supporter crew” hoodie, mejla Wilma för mer info om detta!

Hjälpledare- en avgörande roll för idrottsrörelsen!

I rollen som ledare får du dela andras glädje och besvikelse, lösa problem som uppstår, planera verksamheten med mera. Det handlar om erfarenheter som du har stor nytta av under hela livet!

 

Som hjälpledare hos TGD har du chansen att i tidig ålder öva på ditt ledarskap och bidra med rörelseglädje, samtidigt som du gör något gott för TGD och idrottsrörelsen! 

Du kan lämna en intresseansökan om att bli hjälpledare när som helst från att du är 13 år, vi tar därefter in hjälpledare i den mån vi kan och när behovet finns. För oss är det viktigt att alla unga ledare har en trygg huvudledare att gå bredvid för att få lära sig och utvecklas på bästa sätt. Du behöver inte har någon förkunskap inom gymnastik eller ledarskap, men om du har det är vi självklart intresserade av att veta mer om detta. Eventuella framtida utbildningar bekostar TGD.

 

Är du intresserad av att bli hjälpledare hos TGD skickar du ett mejl till wilma@tgd.nu där du beskriver dig själv, så pratar vi mer därefter! 

Vi söker nya styrelsemedlemmar!

Har du barn i TGD och skulle vilja engagera dig? Du kanske inte har tid för tränarrollen eller känner kanske att du har styrkor i andra områden? Kanske är du en före detta medlem som saknar TGD? Kanske har du inte alls någon anknytning till föreningen utan bara vill hjälpa till? Kanske kan det här vara något för Dig, oavsett anledning?

 

Trelleborg Gymnastics & Dance Club är en förening med bred verksamhet inom barn- och ungdomsgymnastik samt gruppträning. 

På vuxensidan sysslar vi med styrka- och konditionsträning, för nyblivna mammor som precis varit gravida och fött barn, för pensionärer och för motionärer där emellan. På barn- och ungdomssidan har vi Bamsegympa och Boys Team som är lekande och lärande breddgymnastik, samt disciplinen Aerobic Gymnastics som, för de som vill, kan leda till tävling. Vi tränar och tävlar individuellt eller i grupper med olika många personer. Tävling är alltid frivillig och i första hand ska vi alltid ha kul! Vi har medlemmar från 2 år och uppåt. 

 

Vi är en stabil och välfungerande förening, har god ekonomi samt framtidsvisioner. De planer och drömmar vi satt upp till 2020 lyckades vi genomföra, men vi vill ju så mycket mer. Det är i den situationen som vi nu befinner oss och känner att vi skulle behöva tillskott i styrelsen.

 

Vi söker dig som:

• Vill hjälpa till att driva en förening
• Har någon timme över i månaden
• Är ansvarstagande, driven och engagerad i det du gör
• Vill bli en del av en fantastisk förening och göra skillnad i människors liv
 

Då skulle vi bli jätteglada om du ville höra av dig till oss!

Allt vi gör i föreningen är ideellt arbete och det är medlemmarnas glädje som driver oss.

 

Vi ser fram emot att få höra ifrån er!

TGDs styrelse

info@tgd.nu 

Coacher till våra elitgrupper
Bild 1&2- Wilma och Pia, Bild 3- Pia och Alicia
TGDs elitgrupp har gymnaster på nationell och internationell nivå, just nu söker vi dig som vill bli en del av vårt team och utveckla våra gymnaster ännu mer! Är du en glad och engagerad person som vill följa våra gymnasters resa till deras olika mål, tveka inte på att höra av dig så berättar jag mer!
 
Lämplig bakgrund är klassisk ballet, rytmisk gymnastik, artistisk gymnastik,  truppgymnastik, konståkning eller liknande. Men det viktigaste är att viljan finns där, utbildning hjälper vi dig med. 
 
Vi ser så mycket fram emot att väkomna dig till TGD!
 
För mer information, hör av dig till:
Pia Saxholt
pia@tgd.nu
0708-808929
Bli domare för TGD!

Just nu söker vi dig som vill engagaera dig i Aerobic Gymnastics genom att bli domare! Du behöver inte ha någon som helst förkunskap inom gymnastik, vi hjälper dig med rätt utbildning. Nedan kan du läsa om hur vår domare Pernilla upplever det att vara domare för TGD.

 

Mitt namn är Pernilla Jönsson, jag är 51 år gammal och är förbundsdomare i aerobic gymnastic för Trelleborgs gymnastic and dance club. I november 2016 fick jag frågan av Pia om jag kunde tänka mig att gå första utbildningen, mitt svar var direkt ja. Sagt och gjort så åkte jag, Pia och Jessica till Stockholm i januari för min första domarutbildning. 

 

För mig var det ett ganska självklart ja när Pia frågade mig. Jag visste att TGD behövde en domare och att det var det som krävdes för att gymnasterna skulle få tävla, däribland min dotter Wilma. För mig handlar det om att ge tillbaka till sporten och föreningen. För allt den givit min dotter under hennes 12 aktiva år, för all glädje och för alla minnen. Jag vill göra allt jag kan för att bidra till att så många som möjligt av gymnasterna ska få uppleva tävlingar och skapa alla de minnen som min dotter fått skapa. För mig som mamma ser jag det också som en stor chans till att dela hennes stora intresse och få mer kunskap om sporten. För oss har det utvecklats till ett gemensamt intresse och gett mig chansen att få bli en del av det hon lägger mest tid och energi på. 

Det har aldrig varit problem att skilja på mamma och domare. Jag känner fullt tillit både från Pia och övriga domare till att jag aldrig skulle döma partiskt. Det är faktiskt fler än jag som har barn som tävlar och det är inga problem, om man bortser från att jag alltid blir så himla nervös när Wilma ska tävla...

 

Under mina år som domare har jag fått:

Döma internationellt i Litauen 2017.

Döma svenska mästerskapen 3 gånger, fick till och med vara med på SVT i samband med SM 2019.

Dömt tävlingar i Trelleborg, Malmö, Staffanstorp, Ale, Stockholm och Vänersborg.

Varit med på domarsamlingar och utbildningar på Lingvallen och i Stockholm

Varit med på domarutbildning i Litauen.

Och framförallt lärt mig otroligt mycket om sporten och skapat fantastiska minnen med hela aerobic-Sverige! 

 

För att fler gymnaster ska kunna tävla och för att utveckla sporten behövs det fler som vill engagera sig. Ett bra första steg är utbildningen till regiondomare! Man behöver ingen förkunskap, jag har aldrig sysslat med någon gymnastik. Pia och TGD hjälper dig med utbildningen.

 

Bara med viljan kommer man långt, man behöver inte känna något tvång i detta! Det handlar om ca 4 tävlingar och 2 domarsamlingar per år, och kan man inte någon gång löser det sig, en gång är bättre än ingen gång! 

Vill du bli min kollega vid domarpodiet, tveka inte på att höra av dig till info@tgd.nu.

Jag ser fram emot att lära känna dig och dela fantastiskt roliga resor med dig och resten av föreningen!

 
Våra Sponsorer
Tack för bidraget