SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HEJAR DU OCKSÅ PÅ TGD?
2022-10-05 13:12

Beställ senast 8/10 för leverns innan 22/10. 

Därefter går det bra att beställa när som, så får du din hoodie så fort den är färdig!

 

TACK för att du hejar på oss!

TGD i mobilen...
2022-09-29 14:17

...funkar sådär. Inne på vår hemsida hittar du lättast på en dator, alternativ om du scrollar längst ner på sidan och tycker på Gå till Webbverision nere i vänstra hörnet!

ÄVENTYRSLAND
2022-09-29 14:04

På höstlovet utgår TGDs ordinare verksmahet, dvs alla kurser. Istället arrangerar vi träningsläger i AER och Äventyrsland för de minsta!

 

Äventyrslandet behövs det ingen föranmälan för att delta på, utan det är bara att dyka upp när du vill mellan 11:00-13:00. 

Bra att veta och info om HT22
2022-08-24
 
SCHEMA HT22
2022-08-01 10:00

Såhär kommer schemat för HT22 att se ut. Vi drar igång vecka 34!

För anmälan och mer info om varje specifik grupp, välj kategori i menynlängst upp, och scrolla seran ner för att se alla kurser. 

 

På grund av semster ber vi er gärna kolla ett extra varv här på hemsidan innan ni mejlar eller ringer oss, ett tips är att öppna webb-verisionen eller gå in på en dator eller surfplatta så hittar ni lättare!

Tack för er förståelse!

 

HÖSTTERMINEN 2022
2022-07-09 14:46

Hoppas ni alla har en härlig sommar, men kanske också längtar lite efter träningen på TGD!

 

Måndagen 1 augusti 10:00 hittar ni höstterminens schema här på TGDs hemsida samt på våra sociala medier. Då öppnar även anmälan för de som redan varit medlemmar under 2022. 

För dig som är ny medlem öppnar anmälan måndagen 8 augusti 10:00 här på hemsidan. 

 

Alla anmälningar måste göras via www.TGD.nu. Välj aktivitet i menyn längst upp på sidan, där hittar ni höstens aktuella kurser!

 

Höstterminen börjar vecka 34 och pågår till och med vecka 49, då avslutas den med vår årliga juluppvsining. Årets tema avslöjas längre fram. 

 

På grund av semster ber vi er gärna kolla ett extra varv här på hemsidan innan ni mejlar eller ringer oss, ett tips är att öppna webb-verisionen eller gå in på en dator eller surfplatta så hittar ni lättare!

Tack för er förståelse!

TGD OPEN & SVENSKA CUPEN DEL 1 2022
2022-04-24 14:58
Bild 1- alla tävlande i TGD Open Aerobic gymnastics. Bild 2- alla tävlande i Svenska Cupen del 1 och TGD Open Parkour

Årets första nationalla tävling i aerobic gymnastics, samt TGDs första tävling någonsin i Parkour har nu genomförts. Förhoppningvis dröjer det inte allt för länge innan vi arrangerar nästa tävling på hemmaplan. 

Många har varit involverade och hjälpt till för att kunna göra denna tävlingen möjlig, allt från personal på gymnastikförbundet, till glada funktionärer som var med hela dagen lång. Tack till er samt ett stort tack till publiken, tränarna, domare och såklart alla gymnaster! För många var det tävlingsdebut, för andra första gången i en ny klass. Många olika mål och många olika förutsättningar, men oj vad alla kämpat! Vi ledare är som alltid stoltare än stoltast när vi får se er utveckling och framgångar.

 

Är du sugen på att se fler bilder samt resultat från helgens tävling kan du kika in under bildgalleriet här på hemsidan!

 

Vill du se när nästa tävling är och allt annat som är på gång hos TGD? Kolla under viktiga datum!

FIG World Cup 2022, Cantanhede Portugal
2022-04-03 10:48

Säsongens andra tävling är gjort för TGDs gymnast Wilma Jönsson, denna gången en av de största tävlingarna TGD haft gymnaster på nämligen FIG World Cup i Portugal. Med på resan var även coach Pia och domare Maria. Mycket känslor kring denna tävlingen, viljan att prestera och visa sin bästa sida med ett nytt program och efter en tuff första tävling i Frankrike. Nervousiteten finns alltid där men blir, såklart, mer påtaglig när man vet att man ska jämföras med världens bästa gymnaster. 

På dessa stora tävlingar ser programmet lite annourlunda ut, det är två förträningar på två olika dagar och därefter kva och sedan final, allt är alltså väldigt utspritt och resorna blir därför längre. fördelen med att ha två träningstillfällen är ju att man verkligen kan förebereda sig på bästa sätt inför tävlingen, missar man något dag ett kna dtta rättas till dag två. Dock kan det lite mer komplicerat än så ibland... Wilma körde en jättebra förträning dag ett, nöjd och taggad att ta sig an några missar. Dag två blev inte lika bra dock, ingenting ville fungera varken på golvet eller brevid. Det blev alltså en tuff uppladdning dagen innan tävlingen och krävde mycket fokus för att ladda om, men ladda om det gjorde vi!

 

Från att på förträningen dagen innan knappt få ett enda element godkänt, satte Wilma 6/9 varav två endast var teknikfel. Så en glad och nöjd gymnast mötte upp en lika nöjd coach i kiss & cry, där de fick vänta in poängen. minst 16,0 var målet, så när poängen visade 16,45 var vi mer än nöjda. Men kanske viktigaste av allt så var detta poäng som vi direkt förstod och kunde jobba vidare med! Utan konstiga avdrag;)

 

Final blev det inte, men det var inte något vi räknat med. 

 

Nu har Wilma 4 tävlingar kvar denna säsongen innan slutmålet som är VM i juni, även det i Portugal. Wilma blir enda gymnasten att representera Sverige detta året, och första sedan 2016. 

 

Nu laddar vi om inför Svenska cupen del 1 och TGD Open 23 april i TRELLEBORG!!!

Aquae Open Cup- Frankrike 2022
2022-03-15 16:29
Alva och Wilma efter förträningen.

11-13 mars 2022 var Wilma, Alva och coach Pia i Aix-les-Bains i Frankrike för att tävla i Aquae Open Cup. Denna tävlingen var den första med nya Code of Points 2022-2024, vilket är internationella bedömningsreglementet i aerobic gymnastics. Vi åkte alltså dit utan några förväntningar och utan något att jämföra med, med två helt nya rutiner. Spännande men också nervöst...

Tävlingen gick bra, prestationsmässigt var alla tre nöjda. Däremot visade poängen något helt annat, tyvärr betydligt lägre än vi räknat med. Men efter att ha fått prata med domare och fått se rutinerna på film kunde misstag och frågetecken redas ut, och förståelsen för bedömningen kom. Ibland blir det helt enkelt lite galet och ibland gör gymnasten fel, ibland tränaren. Sånt är livet, men en sak som är säker är att vi alltid lär oss något nytt!

På grund av dessa missar blev det ingen final för varken Wilma eller Alva denna gången. Vi laddar nu om inför nya tävlingar där det bara kan bli bättre!

Helgens resultat:

18 plats- Wilma Jönsson 14,100

19 plats- Alva Larsson 13,700

Nya riktlinjer från 9/2 2022
2022-02-09 13:10

Från och med idag 9/2 lättar många av restritkionerna kring covid-19, detta gäller foratfarande:

- Stanna hemma och undvik kontakt med andra vid symtom som kan vara covid-19 eller vid bekräftad smitta.

- Vi uppmanar alla föräldrar till att stanna utanför hallen under träningarna. Med undantag från stor och liten bamsegympan. Prata med era ledare om det finns ett behov av att stanna kvar i hallen under träningen. 

- Vuxna ovaccinerade uppmanas hålla avstånd och undvika folksamlingar inomhus.

- TGD-butiken är öppen för besökare, prata med er ledare så öppnar de åt er.

 

Nu hoppas vi att smittspridningen inte blir värre så vi kan slippa restriktionerna!  

Nyheter från våra grupper
Bamsegympa, 30/09 13:47 
Aerobic Gymnastics, 30/09 13:33 
Aerobic Gymnastics, 30/09 13:16 
Aerobic Gymnastics, 30/09 12:56 
Grupp Orange, 30/09 12:53 
Grupp Gul, 30/09 12:14 
Grupp Röd, 29/09 14:20 
Grupp Lila, 29/09 14:18 
 
Våra Sponsorer
Tack för bidraget